2009. július 7., kedd

Vélemény a Code Geass-ről

Próbálok valami értelemes véleményt írni szegény animéről, remélem sikerül.

Spoiler veszély!

Egy jövő melyben Britannia nem vesztette el a gyarmatait, és egyetlen nagyhatalomként uralkodik. Az új Brit Birodalom magához csatolja Japánt és megfossza őket minden függetlenségtől, a 11-es körzetben helyezik el őket, és ezt a számot kényszerítik rájuk, majd ez lesz a nevük is. Tizenegyesek.

Egy kamion gurul az autópályán és Britanniaiak üldözik őket, a zavar miatt lesodródnak az útról, és egy épületbe rohannak be a kamionnal. A Britanniak egészen meg vannak rémülve, hogy ki fog szabadulni a kamionban lévő valami. Lelouch Lamperouge véletlenül beleesik a kamion belsejébe, és egyezséget köt a "rakománnyal", a titokzatos C.C-val, s ezzel olyan hatalom kerül kezébe, a Geass, mellyel elopusztíthatja a világot, de meg is változtathatja vele, ezért maszkot ölt, és ő lesz Zero. Zero felveszi a 11-es körzet lázadóival a kapcsolatot és lassan a vezetőjük lesz, szövetséget köt a Japán felszabadítási fronttal.

Bár Lelouch britanniai, utálja őket. Apja a Főkormányzó, de ki lett tagadva hugával egyetembem, Nunnally-val. Anyjuk meghalt, amikor teroristák támadtak rájuk, s Lelouch rá akar jönni ki küldte őket, s kik azok akik megnyomorították Nunnally-t.

Lelouch hideg fejjel gondolkodó, stratéga, ezzel szemben barátja Kururagi Suzaku forrófejű, és melegszívű, becsületbeli britanniai, aki a katonaságukban áll, s meg akarja változtatni a kormányt belülről, míg Lelouch erőszakkal.

Igazából a 18 vagy 19 részre meguntam, mármint nem az egészet, hanem a nagy semmittevést abban a 2-3 részben, de utána belenéztem és a fordulatok csak úgy jöttek. Nunnally-t elvitte egy V.V nevű egyed és Zero és Kallen is valamint Suzaku is. Aztán ott állnak egymással szemben és Suzaku kérdőre vonja Zero-t, hogy miért kellett Euphy-t megölnie, aztán Suzaku célozz, és eltalálja az álarca tetejét, és repedezni kezd és feltárul barátja arca. Beszéd, beszéd, és lövés hangzik. És vééééééégeeeeeeeeee....

A két professzor a kedvencem, Loyd gróf és Rakshata :) Rakshata nagyon kemény :D A zenék nagyon jók, bár nekem az első opening és ending jobban tetszett. A rajzolás nagyon jó, szép, és jó, nem tudok mást mondani róla.

Egy csomó szereplőt megismerhetünk, egyedi jellemvonásokkal és kidolgozott karakterekkel, véleményem szerint, nagyon jó anime, az izgulós, elmejáték fajta, néhol vicces, s egy idő után van benne kesernyés humor C.C és Lelouch beszélgetésében.

Nyah, ennyi lenne, nem egy nagy valami, de túl szeretem, hogy ne írjak róla.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése